Grönsakswok – Med kött

grönsakswok

Denna grönsakswok Är inspirerad av en kylskåpstömmning, man kan alltså använda lite vilka grönsaker man vill och har liggande i kylen, det som ändå enligt mig är ett måste är strimlade morötter, paprika och gul lök, utöver det kan man gärna ha i haricots verts, gröna ärtor, broccoli, en grönsakswok är ganska tacksam att ha i nästan … Läs mer Grönsakswok – Med kött

Rågkakor – De som är lite godare

rågkakor

I dag kommer ett recept på rågkakor, de som jag åt och bakade hos farmor när jag var väldigt liten, receptet är aningens modifierat då jag ersatt lite av rågsiktsmjölet med vetemjöl special just för att få lite bättre glutennätverk och därav få en behändigare deg, vetemjöl special kan även ersättas med Manitoba cream alternativt … Läs mer Rågkakor – De som är lite godare

Kanelbullar – inte bara kanel

kanelbullar

Kanelbullar, som de ska smaka!   Kanelbullar, det finns inget trevligare än nybakade bullar oavsett om de innehåller kanel, kardemumma eller vaniljfyllning. här följer ett recept som jag tycker borde hedras, det är delvis inspirerat från matgeeks recept på kardemummabullar som jag sedan har lagt min egen lilla touch på. nyckeln med att lyckas med dessa … Läs mer Kanelbullar – inte bara kanel

Riktigt hög tårtbotten – som dessutom är god!

tårtbotten recept

  En tårta blir inte fulländad förens man har en riktigt god tårtbotten, de köpta smakar faktiskt bara konstigt och har troligen bakats några veckor innan du köpte den i affären. Samtidigt så vill man veta att den blir lyckad, jag har testat många recept och här är en sammanställning av flertalet recept som blir både … Läs mer Riktigt hög tårtbotten – som dessutom är god!

0